Velkommen til vielse

Nødvendige papirer
Tidligst 4 måneder og senest 2 måneder før vielsen må dere sende inn følgende papirer til Skatteetaten i ditt distrikt:
1. Erklæring fra brudefolkene
2. Forlovererklæringer

Fyll ut dato og sted for vielsen i gjeldende rubrikk.  Da vil papirene bli prioritert i Skattetaten.
Kryss av for at prøvingsattesten skal sendes direkte til vigsler.(Kirkekontoret).  Vi etterlyser papirene for dere dersom vielsen nærmer seg og de ikke er kommet til oss.
Uten prøvingsattest kan ikke vielsen foretas.

Samtale med Presten
Denne samtalen er en viktig del av bryllupsforberedelsene. Presten som skal vie dere tar kontakt for å avtale tid og sted for samtalen.  I løpet av samtalen får presten sjansen til å bli bedre kjent med dere.  Dere snakker om ekteskap, samliv og vielsens innhold. Det blir også tid til å øve i kirken hvis det er behov for det.
De som ønsker å trykke eget program for vielsen, må først klarere salmene med presten.

Sang og Musikk
Organisten kan være behjelpelig med valg av musikk til vielsen hvis det er ønskelig.
Vi kan også tilby akkompagnement til eventuelle solister.  Dette må avtales med organisten senest 14 dager i forveien, og han/hun trenger noter til det som skal spilles.
Musikalske innslag skal godkjennes av prest og organist på forhånd.

Pynting i Kirken
Det er stor variasjon i hvordan kirken pyntes til bryllup.  Mange velger å ha enkle buketter på alteret, mens andre vil ha mer pynt.  Dere står ganske fritt til å velge hvordan dere vil gjøre det, så lenge dere har respekt for kirkerommet i planleggingen og utførelsen av pyntingen.  Hvis det drysses blomster/blader på gulvet, må dette ryddes bort etter vielsen av dere som låner kirken.

En time før vielsen, vil kirken være åpen og kirketjener tilstede, slik at pynt kan settes på plass i kirken i god tid før vielsen begynner.  Dersom dere ønsker mer tid til pynting, avtales det med kirketjener senest ei uke før vielsen.

Vi har noen vaser, pidestaller og blomsterbrett i de tre kirkene, som dere kan får låne.  Valle og Spangereid kirker har også en smijernsbue til bruk på utetrappen.  For nærmere informasjon om dette, kontakter dere kirketjener.

Priser
For vielser hvor minst en av brudefolkene tilhører Den norske kirke og er bosatt/oppvokst i Lindesnes kommune er vielsen gratis.
Andre betaler etter gjeldende utleiereglement for kirkene i Lindesnes.

Vi ønsker å være til hjelp, slik at vielsen kan ble en flott og minnerik opplevelse for dere.
Lykke til med forberedelsene - og ta gjerne kontakt med oss hvis dere lurer på noe!

... mer informasjon?

Her kan du laste ned en brosyre med praktiske opplysninger om vigsler i våre kirker.

En del mer allmenlige informasjon om vigsler finnes på nettsida av Den Norske Kirke.